Neem deel aan de KIDS STRANDRACE!


Ook dit jaar geven we jongeren tussen 10 en 14 jaar de kans om kennis te maken met de ambiance van een grote wedstrijd. Hiervoor kunnen jongeren met een competitievergunning, jeugd uit de Vlaamse wielerschool, of jongeren met enige competitie-ervaring zich net als alle andere deelnemers inschrijven via mail of per post. Vanuit STARTBOX 4 maken ze de spectaculaire massastart mee, om 5 minuten later zelf de wedstrijd aan te vatten.


De KIDS STRANDRACE loopt over een gedeelte van het algemene parcours. De deelnemers rijden na een halve ronde (10km) over de finish.


Deelnameprijs bedraagt €5. Bij afhaling van het startnummer in de sporthal ontvangen de KIDS hun eigen DE PANNE BEACH ENDURANCE aandenken.

De kids vertrekken enkele minuten na de massastart van de volwassenen vanuit box 4.  De kidsrace is een race van 12 km en vertrekt op het strand van De Panne richting Bray-Dunes.  De kids rijden helemaal tot in Bray-Dunes (tot aan de traktor ter hoogte van de rampe van Bray-Dunes, dus voorbij alle appartementsblokken van Bray-Dunes), waarna de kids de dijk oprijden.  Op de dijk van Bray-Dunes maken ze een keerpunt en rijden terug op de dijk, richting De Panne.  Ze slaan daarna rechts af, richting Place Ruben, alwaar er een bevoorradingspost aanwezig is). De kids rijden daarna door enkele straten van Bray-Dunes om terug de dijk af te rijden en via het strand richting camping Le Perroquet (F) te rijden.  Eens de kids ter hoogte van Camping Le Perroquet zijn, rijden ze de camping binnen om aldaar een volledig traject af te leggen.  Daarna komen de kids terug uit de camping en rijden ze opnieuw richting strand naar De Panne.  Ter hoogte van het natuurreservaat kunnen de kids rijden op de muur naast het duinenreservaat om daarna via de E. Verhaerenlaan richting Dynastielaan te rijden.  Daarna rijden de kids via de H. Consciencelaan richting Esplanade.  Op de Esplanade bevindt zich de aankomst.


De eerste drie kids worden gehuldigd, samen met de huldiging van de elites op het podium op de Esplanade.  De huldiging zal rond 11.45u plaatsvinden.