UPDATE


Naar aanleiding van de corona-pandemie heeft het gemeentebestuur De Panne besloten om ook het alternatief MTB-avonturenparcours, dat ingepland stond van 20-29/11/2020, niet in te richten.


Afhankelijk van de evolutie in de coronacrisis zal dit mogelijks op een later moment alsnog georganiseerd worden.


We hopen dat er betere tijden aankomen en dat we jullie allemaal kunnen verwelkomen op de 25e editie van de Panne Beach Endurance op zondag 21/11/2021


OORSPRONKELIJKE MEDEDELING


Editie 2020 kan wegens de huidige omstandigheden niet langer doorgaan. Reeds ingeschreven deelnemers worden zo snel mogelijk gecontacteerd.


Datum 2021 (onder voorbehoud): zondag 21 november 2021!


Lees hieronder de officiële mededeling van de organisatie:


25 jaar Panne Beach Endurance uitgesteld


De Panne Beach Endurance zou dit jaar, op 22 november, 25 kaarsjes uitblazen. Deze bijzondere editie, met een extra feestelijk kantje, is nu uitgesteld. De huidige stijging in de coronacijfers laat niet toe om een uitbundige mountainbikewedstrijd te organiseren.


De eerste editie van de Panne Beach Endurance vond plaats in 1996 en sindsdien is deze wedstrijd uitgegroeid tot een internationaal bekende strandrace met deelnemers uit zes verschillende landen. Deze unieke wedstrijd lokt elk jaar meer dan duizend renners én entourage naar De Panne.


In die 24 jaren zijn er al heel wat onvoorziene situaties de revue gepasseerd. Zo kreeg de wedstrijd af te rekenen met extreme weersomstandigheden: van harde regenbuien tot storm en sneeuw. Gelukkig kon organisatie keer op keer de uitdagingen het hoofd bieden, mede dankzij de ondersteuning van de enthousiaste vrijwilligers.

Corona, de grootste uitdaging


De grootste uitdaging waarmee de organisatie te maken kreeg, speelt zich toch dit jaar af. 2020 is het jaar van de bestrijding van het coronavirus. Daarom heeft het lokaal bestuur De Panne ervoor gekozen om de feestelijke editie een jaar uit te stellen naar winter 2021. Zo komt de veiligheid en gezondheid van de deelnemers, toeschouwers, supporters en vrijwilligers niet in gedrang.


Daarnaast streeft de organisatie ook telkens naar een echte totaalbeleving, een ‘full force experience’. Door de huidige omstandigheden kan dit niet meer gegarandeerd worden. Ook de internationale beslissingen om het virus in te dijken, was een van de doorslaggevende elementen om de strandrace uit te stellen.


Een coronaproof parcours

Ondanks het uitgestelde evenement, laat de organisatie de mountainbikers niet aan hun lot over. Het lokaal bestuur heeft alle geïnteresseerden de kans om te proeven van het zilte zand op het strand van De Panne. Ze roept op om de uitdaging aan te gaan! Dit kan door een uitdagend, coronaproof parcours te rijden in

De Panne van 20 tot 29 november 2020. Op de website van de Panne Beach Endurance komt er binnenkort meer info.

Draai in allerlei bochten, overwin elke helling en zorg dat je niet in het zand bijt. Challenge jezelf ten gronde en daag ook je vrienden uit om hetzelfde te doen.

Deze uitdaging is alvast de ultieme voorbereiding om de 25ste editie van de ‘Moeder Der Strandraces’ in 2021 met glans uit te rijden!


Hou onze website www.beach-endurance.be in de gaten, binnenkort kan je daar alle informatie terug te vinden van dit uniek parcours!

Wij willen ook onze partners danken voor hun vertrouwen en wij hopen om jullie, samen met hen, terug te zien op zondag 21 november 2021 om opnieuw het beste van onszelf te geven tijdens de ‘Moeder der Strandraces’