Laurens De Vreese wint op indrukwekkende wijze de 18de Panne Beach Endurance.

 

Elk jaar zakken tal van mountainbikers af richting De Panne om mee te dingen naar de overwinning tijdens de Panne Beach Endurance, en dat was dit jaar niet anders. Naast titelverdediger Joris Massaer, vorige week nog goed voor de overwinning in Berck, stonden ook ex-winnaars Maarten Himpens, Björn Rondelez en Nico Eeckhout aan de start. Onder de uitdagers vonden we onder andere Kendric Van Grembergen (vorig jaar nog goed voor de 2e plaats), Bram Imming (winnaar in Oostende) en Decaesteker Frederik.

 

Ook de dames werden sterk vertegenwoordigd, met onder andere de titelverdedigster Nel De Crits, ex-winnares Grace Verbeke, winnares in Oostende (32 km) Kim Pillen en Alicia Franck (brons BK MTB).

 

De start verliep vlot en een zachte wind uit het noordoosten zorgde ervoor dat het peleton tot in Bray-Dunes dicht bijeengepakt zat. Laurens De Vreeze pakte snel de koppositie en gaf deze niet meer af. Hij finishte uiteindelijk met 1.31 min voorsprong op het achtervolgende duo Frederik Decaesteker en Bram Imming. Jens Berckmans werd eerste jongere op de 4e plaats algemeen, titelverdediger Joris Massaer finishte op een 8e plaats.

 

Eerste dame werd Charlotte Petit, zij werd op het podium vergezeld door Grace Verbeke en Pauline Delhaye. Bij de KIDS was Brian De Graeve de primus van de klas. Een fotofinish was nodig om het verschil met nummer 2 Niels Van Ham te zien. Mats Stevens vervolledigde het podium.